In 1945 werden door Fender de eerste gitaren geproduceerd in de kleine fabriek in Fullerton. Door het grote succes met de Fender gitaren, was men na verloop van tijd genoopt de productie flink uit te breiden.
Er werden wereldwijd OEM contracten gesloten met diverse fabrikanten van muziekinstrumenten.Fender fabriek Fullerton, CaliforniŽ, USA (1950)Fender fabriek Fullerton, CaliforniŽ, USA
(ca. 1959)
Fender fabriek Corona, CaliforniŽ, USA

Fender fabriek Fujigen, Nagano, Japan

Fender fabriek Samick, Bogor, IndonesiŽ

Fender fabriek Yako, Zhangzhou, China


Fender fabriek AXL, Shanghai, China


   

USA
Fender heeft in de Verenigde Staten 2 fabrieken waarvan er nu nog 1 productief is.

    Fullerton
In 1938 begon Leo Fender in Fullerton, northern Orange County, California zijn bedrijf voor reparaties aan audio apparatuur. In 1945 werden er ook instrumenten geproduceerd zoals de elektrische lap steel gitaar. Met de de Broadcaster (Telecaster), begon de massaproductie van gitaren in 1950. In 1954 werd de Stratocaster geintroduceerd waarna de volgende jaren het assortiment zich uitbreidde met diverse modellen.
Na de overname van Fender door CBS in 1965 deed CBS het bedrijf in 1985 weer van de hand.

Een groep werknemers en investeerders onder leiding van directeur William Schultz in Fullerton, kocht het bedrijf en ging verder als Fender Musical Instruments Corporation (FMIC). De fabriek was echter niet bij de verkoop inbegrepen.
De fabriek in Fullerton werd in 1985 gesloten.

    Corona
In 1985 werd in Corona, CaliforniŽ een nieuwe fabriek geopend. Naast de standaard productie werd in 1987 een Custom Shop aan het bedrijf toegevoegd. Momenteel biedt de fabriek in Corona werk voor ca. 680 medewerkers. Tot 1991 was hier ook het hoofdkwartier van FMIC gevestigd, waarna het verhuisde naar Scottsdale, Arizona.


MEXICO
In Ensenada, Mexico werd in 1987 een nieuwe fabriek gebouwd. Op het terrein met een oppervlakte van ruim 60000 vierkante meter staan acht gebouwen waar gitaren, electronika (versterkers) en snaren worden geproduceerd. De productie van elektrische gitaren ging in 1989 van start. Een Fender Quality Control-team bezoekt wekelijks de fabriek om de kwaliteit van de productie te waarborgen. De fabriek biedt momenteel aan circa 900 mensen werk.

JAPAN
In 1982 startte Fender Musical Instruments Corporation ook een joint venture met twee Japanse groothandel bedrijven Kanda Shokai en Yamano Gakki. Deze joint venture kreeg de naam Fender Japan, Ltd.
De productie en verkoop van het merk Fender was enkel bestemd voor de Japanse markt. Deze samenwerking duurde tot 2015 waarna op 1 april 2015 nam Fender de productielijn over onder de naam Fender Music Corporation (Japan).
    FujiGen
Ook sloot Fender in 1982 een OEM (Original equipment manufacturer) contract met het bedrijf FujiGen voor het produceren Fender gitaren. FujiGen Gakki is een Japanse fabrikant van muziekinstrumenten gevestigd in Matsumoto, Nagano en is vernoemd naar de berg Fuji. Gen is het Japans voor snaarinstrumenten en Gakki betekent muziekinstrument. In 1983 produceerde FujiGen voor Fender ruim 14.000 gitaren per maand. Hiervan was 80% bestemd voor export en 20% voor de Japanse markt. Het contract werd in 1997 beŽindigd.
    TŲkai Gakki
In 1997 werd er ook een OEM contract getekend met de Japanse bedrijven TŲkai Gakki en Dyna Gakki.
TŲkai heeft een eigen fabriek voor het maken van instrumenten. Naast andere merken maakte TŲkai Gakki voor de overeenkomst, in 1977 en 1978 replica's van Fender modellen, doch zonder serienummer. (lawsuit guitars)


KOREA
Sinds 1988 worden er voor Fender ook gitaren in Korea geproduceerd onder het merk (Fender) Squier.
    Cort
Cort Guitars (Cor-Tek Corporation) is een Zuid-Koreaans gitaar productiebedrijf gevestigd in Seoul. Cort werd in 1960 opgericht met als hoofdactiviteit het importeren van piano's. Het bedrijf evolueerde van een piano-importeur tot een gitaarfabrikant. Vanaf 1973 worden er hoofdzakelijk gitaren geproduceerd onder OEM contract voor grote bekende merken waaronder Fender/Squier.
    Samick
Samick Guitars is een van de grootste fabrikanten van snaarinstrumenten ter wereld. Men produceert zowel (semi)akoestisch als elektrische gitaren onder OEM contract voor diverse grote merken waaronder Fender/Squier.
(Samick produceert ook gitaren onder eigen merknamen. Zie Samick)
    Young Chang en Sung-Eum
Young Chang en Sung-Eum produceerde voor Fender tot eind jaren negentig.

INDONESIň
    Samick
In 1992 verplaatste Samick zijn productiebasis naar Bogor, IndonesiŽ.
Op een terrein van 50 hectare werd een nieuwe fabriek gebouwd bestaande uit 11 gebouwen en biedt werk aan ca. 3.000 werknemers. In 1993 werden de eerste akoestische modellen geproduceerd, waarna eind 1994 de elektrische (Fender Squier) gitaren volgden. De in IndonesiŽ gemaakte gitaren zijn over het algemeen lager van prijs met een gelijkwaardige kwaliteit als de in Korea geproduceerde.     Cort
Cort-tek is van oorsprong een Koreaans bedrijf dat in 1995 ook in in Surabaya, IndonesiŽ een gitaarfabriek opende. Sinds 1998 worden hier ook Fender/Squier modellen door Cort Indonesia geproduceerd.CHINA
    Yako
Vanaf 1994 maakte Yako Musical Instruments Co. in Zhangzhou, als eerste fabriek in China onder OEM contract Fender/Squiers.
Het hoofdkantoor van Yako staat in Taiwan, waar ook enkele fabrieken zijn gevestigd.
    AXL
AXL Musical Instruments heeft fabrieken in heel China met het hoofdkantoor in Shanghai. Naast hun eigen breed scala aan gitaar modellen produceert AXL vanaf 2009 ook voor Fender/Squier. Deze zijn echter alleen bestemd voor verkoop buiten China.